Z przyjemnością informujemy, że Carlos Peralta i Roberto Carlos Rodriguez dołączyli do Genesus od stycznia 1st, 2013 jako prezes i wiceprezes Genesus Mexico. Jako przedstawiciele Genesus Mexico, Rodriguez i Peralta zajmą się sprzedażą i marketingiem. Carlos Peralta CARLOS PERALTA, DVM i zootechnika -  ukończył UNAM na Master in Business Administration oficjalnie certyfikowanym przez Harvard Business School. Brał także udział w kilku kursach z agrobiznesu na Uniwersytecie Harvarda. Carlos dołączył do PIC w 1991 jako General Manager w Meksyku. Później w 1999 został mianowany wiceprezesem na PIC Latin America. W 2006 Carlos został mianowany Prezesem Ameryki Łacińskiej dla oddziałów Pig (PIC) i Shrimp (SyAqua) Genus PLC. Carlos odegrał znaczącą rolę w rozwoju firmy i umocnieniu pozycji lidera w Ameryce Łacińskiej. Następnie Carlos pracował jako International Commercial Director w JSR Genetics, a następnie w ViaGen Inc. jako Business Developer w regionie azjatyckim. Przez ostatnie kilka lat Carlos był niezależnym konsultantem w branży trzody chlewnej. Dzięki swojej rozległej znajomości branży i bogatemu doświadczeniu w zakresie zarządzania, Carlos będzie w stanie spełnić wszystkie aspekty związane z tworzeniem nowych kont sprzedaży i ustanawianiem mnożników w Meksyku. Carlos mieszka w Queretaro w Meksyku wraz z żoną Connie i jego dziećmi, Marią José (22) i Juanem Carlosem (20). ROBERTO CARLOS RODRIGUEZ, DVM  - ukończył UNAM. Od 1989 był profesorem produkcji wieprzowiny na Uniwersytecie w Queretaro w Meksyku.Carlos Rodriguez Roberto Carlos miał udaną karierę w PIC począwszy od 1977 roku. Szkolił personel i zarządzał Działem Produkcji, a także był kierownikiem operacyjnym f.lub PIC Meksyk. Roberto Carlos jest dobrze zorientowany w sprzedaży i dystrybucji genetycznej świń. Roberto Carlos był zaangażowany jako dyrektor swojego lokalnego stowarzyszenia producentów wieprzowiny. Był także konsultantem dla swojego samorządu, niezależnych producentów wieprzowiny i wielu systemów produkcji trzody chlewnej w Meksyku. Roberto Carlos będzie istotną częścią Genesus Mexico. Będzie świadczył usługi dla wszystkich potrzeb genetycznych świń dla naszych klientów w tym kraju. Roberto Carlos mieszka w Queretaro w Meksyku z żoną Laurą i dziećmi Juan Ramon (29), Juanem Jezusem (27) i Juanem Luisem (25). Carlos i Carlos mieli do powiedzenia na temat Genesus: Genesus to globalna firma, która koncentruje się na rzeczywistych korzyściach dla światowych producentów świń. Genesus utrzymuje rasy genetyczne (Landrace, Yorkshire i Duroc), które stanowią prawdziwą korzyść dla producentów, ponieważ są w stanie uzyskać wyniki, o których inni producenci mogą tylko pomarzyć. Genesus ma doskonałą obsługę klienta; są wydajne i posiadają dynamiczny Dział Badań i Rozwoju. Genesus ma doskonałą wydajność produktu z usługami o najwyższej wartości dodanej. Jeśli porównasz Genesus z resztą dostawców genów, Genesus jest daleko ponad całą resztą. Genesus koncentruje się na poprawie wielkości miotu, przeżywalności świń, tempa wzrostu, spożyciu paszy, jakości mięsa, masie produkowanej na lochę w ciągu roku, które to wszystko stanowią kluczowe wskaźniki wydajności. Genesus ma 53% wszystkich ras czystorasowych zarejestrowanych w Kanadzie, co podnosi zarówno nasze zaufanie, jak i zaufanie producenta świń do zdolności Genesus do dostarczenia wszystkiego, co obiecał, a nawet więcej. To są główne powody, dla których jesteśmy dumni z bycia częścią Genesus i cieszymy się, że możemy dzielić się Genesus Genetics ze wszystkimi producentami trzody chlewnej w naszym regionie wpływów. ~ Carlos i Carlos, Genesus Mexico

Po więcej informacji skontaktuj się:

Genesus Mexico

Dr Carlos Peralta